TOTUUSSARJA

Esplanadin puistossa Helsingissä seisoo Suomen kansan satusedäksikin kutsutun kirjailijan ja yliopistomiehen Zacharias Topeliuksen patsas. Siinä seisoo kaksi naishahmoa: sadun kruunupäistä lintua pitelevä Taru ja totuuden liekkiä kantava Totuus. Mielikuvitus, luovuus ja tarinat ovat suuri ihmiskuntaa ja maailmaa rakentava voima. Totuus taas on välttämätön edellytys kaikelle kestävälle toiminnalle. Siksi HNY Groupin slogan kuuluu: tuotteemme on totuus. Tässä kirjoitussarjassa käsittelemme totuutta eri näkökulmista. Tämä on sarjan kuudes kirjoitus. Muut löydät täältä: https://hnygroup.fi/blogi/.

“Taru ja Totuus = Fact and Fable / Gunnar Finne”by tgrauros is licensed under CC BY-SA 2.0

Pyrkimys totuudellisuuteen on useimmiten oikea valinta. Ei kuitenkaan aina.

HNY:n perusperiaate on, että totuus on ainut kestävä pohja niin liiketoiminnalle kuin ylipäätään elämälle. Myönnämme kuitenkin, että ihan joka tilanteessa totuus ei toimi. Olemme keränneet tähän linkkejä sellaisiin kirjoituksiin, jotka kertovat, miksi joskus kannattaa ehkä muuntaa totuutta.

  • Toimiva periaate taitaa edelleen olla ensimmäisessä totuuskirjoituksessamme mainittu parrhesia eli peloton mutta tinkimättömän hyväntahtoinen suorapuheisuus ja pyrkimys totuudellisuuteen.
  • ”Sekä liiallinen valehtelu että täydellinen rehellisyys vahingoittavat sosiaalisia suhteita, tutkijat osoittivat.”
  •  “The ability to pull off a convincing lie is a sign of two important milestones in a child’s development.” “Lying oils the wheels of social interaction. A measure of dishonesty isn’t optional. It’s necessary.”
  • Om syftet är att undvika en större ondska är det resonabelt att åsidosätta sina moraliska problem och fokusera på lögnens praktiska effekter.

TOTUUSSARJA

Esplanadin puistossa Helsingissä seisoo Suomen kansan satusedäksikin kutsutun kirjailijan ja yliopistomiehen Zacharias Topeliuksen patsas. Siinä seisoo kaksi naishahmoa: sadun kruunupäistä lintua pitelevä Taru ja totuuden liekkiä kantava Totuus. Mielikuvitus, luovuus ja tarinat ovat suuri ihmiskuntaa ja maailmaa rakentava voima. Totuus taas on välttämätön edellytys kaikelle kestävälle toiminnalle. Siksi HNY Groupin slogan kuuluu: tuotteemme on totuus. Tässä kirjoitussarjassa käsittelemme totuutta eri näkökulmista. Tämä on sarjan kuudes kirjoitus. Muut löydät täältä: https://hnygroup.fi/blogi/.

Haluatko keskustella lisää? Ota yhteyttä!