Kotimaa:

Muutosvalmennus

”Työskentely vahvisti näkemystämme tehtävistä ratkaisuista ja tuotti uusia oivalluksia, joita olemme myös laittaneet käytäntöön. Kati Haapakosken kokeneisuus ja tapa ohjata työskentelyä herättivät luottamusta ja johtivat meidät saamaan asioita aikaan.”

Kati Kinnunen, Toimitusjohtaja, Sacrum-Kotimaa Oy

Kotimaa on vuonna 1905 perustettu kristillis-yhteiskunnallinen lehti, jota kustantaa Sacrum-Kotimaa Oy. Kokonaisuuteen kuuluvat viikkosanomalehti Kotimaa, kotimaa.fi-sivusto ja kuukausilehti Askel.

Projekti

Kotimaan johto totesi päätoimittajavaihdoksen jälkeen, että printtivetoisen toimituksen toimintatapoja oli tarpeen muuttaa verkkotekemiseen sopiviksi ja sitä vahvistaviksi niin, että myös myynti ja markkinointi voivat onnistua ja lehti voi löytää uusia lukijakohderyhmiä.

Toteutus

HNY kartoitti toimituksen näkemykset ennakkokyselyllä. Helmikuussa 2023 toteutettiin 1 työpaja Kotimaan laajennetulle johtoryhmälle verkon ansaintalogiikasta ja 2 työpajaa toimitukselle verkkosisällöistä, verkon ja printin suhteesta ja tehokkaista työskentelytavoista.

Tulos

Kotimaa laati mittarit verkon seurantaan, teki konkreettisia muutoksia toimituksen työskentelytapoihin ja aloitti verkolle ominaisia sisältöjä kuten podcastin ja videoita. Printin ja verkon tekeminen selkiytyivät ja tiedonkulku ja suunnittelu paranivat.

Katso myös

I-Mediat:

Muutosvalmennus

”HNY.n tuki kumppanina projektin aikana oli korvaamatonta. Ulkopuolinen näkemys ja ajatusten vaihto auttoi meitä rohkeasti kyseenalaistamaan sekä ratkaisemaan vaikeitakin, uudistusta vaativia omia toimintatapojamme ”.

Mervi Sirén, Projektipäällikkö/Projektiasiantuntija, I-Mediat Oy