WordPressin taustayhteisö Automattic on etätyön konkari: Sen koko toiminta perustuu etätyöhön. Automatticin yli 1100 työntekijää asuvat ja työskentelevät 75 eri maassa. Yrityksessä puhutaan yli 93 kieltä. Sen liikevaihto on 3 miljardia dollaria.

Automatticista sen toimintatavoista kerrotaan lukuisissa artikkeleissa, blogeissa ja podcasteissa. Tähän blogiin on listattu joitakin linkkejä, jotka auttavat ymmärtämään Automatticin toimintatapoja. Äänessä ovat muun muassa insinööri ja hr-johtaja sekä yrityksen perustaja Matt Mullenweg.

Insinööri Tish Briseno kertoo blogissaan, kuinka hänestä tuli Automatticin onnellisuusinsinööri. Kaikki alkoi jo hakuprosessisa, joka oli erilainen kuin missään muualla

Etätyö Automatticissa ei tarkoita sitä, että työntekijät eivät tapaisi koskaan kasvotusten. Kyllä he tapaavat. Jokaisen automatticilaisen täytyy sitoutua matkustamaan muutama viikko vuodessa ja kaikki työntekijät kokoontuvat yhteen kerran vuodessa. Automatticin hr-johtaja Lori McLeese kertoo muun muassa, miten yhteisöllisyyttä voi rakentaa.  

Etätyön konkari arvostaa kirjoitettua viestintää

Millaisia työkaluja Automatticissa sitten käytetään? Esimerkiksi Slackia ja Zoomia.

Matt Mullenweg oli 15 vuotta sitten 19-vuotias ryhtyessään kehittämään WordPressiä. Mullenweg kertoo oman ja Automatticin tarinan verkkosivuillaan. Sam Harrisin podcastissa Mullenweg kertoo muun muassa johtajien haasteista ja kirjoitetun viestinnän merkityksestä etätyössä.

Onnistuneet rekrytoinnit ovat toiminnan A ja O. Myös Mullenweg on epäonnistunut rekrytoinneissa ja kiinnittää niihin nykyisin erityistä huomiota. Yrityksen onnistumisen kannalta tärkeää on, jokainen työntekijä tekee juuri hänelle sopivaa työtä ja jokaisessa positiossa on juuri siihen sopiva ihminen.

Nykyisin muuten 36 prosenttia verkkosaiteista on rakennettu WordPressille. Niin myös HNY Groupin saitti.

ETÄTYÖSARJA

Itseohjautuvuus, etätyö ja etäjohtaminen ovat aikamme iskusanoja. Mitä voimme oppia etätyön tekemisestä, etätyökaveruudesta ja etäjohtamisesta? Mitä meidän yleensä ottaen pitäisi ymmärtää virtuaalitiimeissä toimimisesta ja niiden johtamisesta? Läsnä etänä -kirja vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Tässä kirjoitussarjassa jatkamme aiheen käsittelyä. Tämä on sarjan kuudes kirjoitus. Muut löydät täältä: https://hnygroup.fi/blogi/. Alma Talentin julkaisemasta kirjasta lisätietoja täältä.